2022-06-22 13:48Pressmeddelande

Bedrägerisamtal där man utger sig vara Sundsvall Elnät och Sundsvall Energi

Det pågår just nu bedrägerisamtal till kunder hos Sundsvall Energi och Sundsvall Elnät, där bedragaren uppmanar kunden att logga in på sitt bank-ID för påstådd återbetalning av pengar.

- Hittills vet vi att en av de kunder som utsatts för bedrägerisamtal har förlorat pengar från sitt bankkonto. Vi vill poängtera att vi aldrig skulle be våra kunder om person- eller kontouppgifter i samband med inloggning på bank-ID, säger Fredrik Ekwurtzel, Affärsutvecklingschef Sundsvall Energi.

Sundsvall Energi och Sundsvall Elnät uppmanar sina kunder att vara uppmärksamma och om något i samtalet känns misstänksamt ska man avsluta samtalet och kontakta kundservice på Sundsvall Energi eller Sundsvall Elnät.

- Det verkar som att bedragarna nyttjar tillfället i samband med den elpriskompensation som vi administrerar och som beslutats av regeringen. Det är oerhört beklagligt. De kunder som har rätt till kompensation i samband med detta återbetalas inte, utan kompenseras med avdrag på en eller flera fakturor, säger Linda Kinell Lindström, Kommunikationschef Sundsvall Elnät.

Sundsvall Energi kundservice: 060-19 22 00
Sundsvall Elnät kundservice: 060-600 50 20

För mer information, kontakta:
Fredrik Ekwurtzel, Affärsutvecklingschef Sundsvall Energi, 070-306 24 44
Linda Kinell Lindström, Kommunikationschef Sundsvall Elnät, 070-509 97 24
Nina Norrbin, Kommunikationsstrateg Sundsvall Energi, 073-270 93 02


Om Sundsvall Elnät

Vi på Sundsvall Elnät har en tydlig vision - vi vill göra det goda livet möjligt i Sundsvall. Vi äger en av de mest samhällsviktiga infrastrukturerna och arbetar ihållande med att utveckla , likväl elnätet som verksamheten i stort. Vi tror på mångfald och att ett hållbart medarbetarskap är nyckeln till det framgångsrika laget. Genom konstant utveckling och kompetensförsörjning skapar vi, tillsammans, innovativa idéer att möta framtiden med. Vi tror på vårt område och är stolta över att leverera el till Sveriges vackraste stad, i Sveriges mittpunkt.


Kontaktpersoner

Linda Kinell
Kommunikationschef
Linda Kinell