2016-02-12 12:34Pressmeddelande

Chefredaktören på tidningen ELBILEN föreläser i Sundsvall

Pressinbjudan

På måndag 15 februari klockan 10.00 – 12.00 får Mittuniversitetet besök av Fredrik Sandberg, chefredaktör på tidningen ELBILEN. Det öppna seminariet arrangeras av Mittuniversitetets forskningscentrum FSCN i samarbete med Sundsvall Elnät för att höja intresset kring hållbarhet och elbilar i Sundsvall.

– Vid Mittuniversitetet driver vi avancerad forskning kring energilösningar för elbilar med hög miljöprestanda. För att dessa bilar ska bli verklighet behövs det bland annat kostnadseffektiva litiumjonbatterier och superkondensatorer. Forskningen bedrivs i samarbete med lokala företag. Det här är ett bra tillfälle för allmänhet och studenter att få mer kunskap om elbilen och dess framtid, säger Håkan Olin professor i experimentell materialfysik vid forskningscentrum FSCN Mittuniversitetet.

I seminariet berättar Fredrik om vad som krävs för att fler ska köra elbil. Han blickar framåt och ger oss en presentation av det växande fenomenet elbilar.

– Elbilsintresset är redan stort och med den här öppna föreläsningen hoppas vi kunna öka och bredda Sundsvallsbornas intresse för elbilar ytterligare säger projektledaren Daniel Petrovic vid Sundsvall Elnät.

För mer information, kontakta gärna
Daniel Petrovic, projektledare vid Sundsvall Elnät, 070-104 07 59

Inger Axbrink, Forskningskommunikatör FSCN, Mittuniversitetet, 010-142 88 99

Välkomna!

  •  


Om Sundsvall Elnät

Det är vi som ser till att det fungerar och lyser hos dig i Sundsvall. Det har vi gjort i mer än 100 år och har idag drygt 27 000 privatkunder och drygt 700 företags- och industrikunder i Sundsvall med omnejd. Här har vi till uppgift att bygga, drifta och förvalta elnätet. Det är vi ensam om att göra eftersom att vi är elnätsägare. Det är viktigt att skilja på elnät och elhandel. Vi på Sundsvall Elnät har ingenting med elhandel att göra. Vi står för själva transporten av elenergi hem till dig. Bor du i centrala Sundsvall med omnejd eller på Alnö har du därför kontakt med oss. Det förtroendet vill vi förvalta väl. Vi gör alltid vårt yttersta för att du ska ha så få och korta avbrott som möjligt. Med ditt bästa för ögonen kombinerar vi hög kvalitet på vårt elnät till ett så lågt pris som möjligt, på ett miljömedvetet sätt.